"Frit valg 18.02.2024

Nytåret er overstået og januar har været fyldt med sne og vand i stride strømme. Februar har ikke været meget bedre, men det har ikke forhindret de aktive i at øve på nye sange.

Søndag d. 18.02.2024 var temaet "Frit valg" og der blev sunget mange forskellige viser.


Eftermiddagen startede med fællessangen "Når vinteren rinder i grøft og i grav" fra højskolesangenbogen side 285.


Elsebeth startede programmet med at synge Raquel Rastenni's "Hele ugen alene"


Dernæst var det Pia's tur - for 1. gang alene ved mikrofonen. Det blev til Eva Madsen's "Endnu en nat", hvor melodien er skrevet af Leif Sylvester Petersen, som hun var gift med.


Marina tog os derefter med i "En cirkus"- en vise skrevet af svenskeren Christina Kjellsson. Teksten er oversat fra svensk til dansk, af vores Viseven fra Århus Vibeke Broby, som desværre er gået bort.


Al den sjap, søle og sjask var gået Ib noget på, og han havde fået "Vinterelegi", en Poul Dissing og Benny Andersen sang.


Hanna var også stadig i vinterstemning, selvom sneen næsten er væk og hun sang sin egen "Sneen daler".


Ovenpå alt dette kolde vejr, syntes Gulla at vi skulle lidt længere sydpå. Hun sang Birthe Kjær's "Tennesee Waltz".


Fra cabareén La Blonde fra 1954 kom Jørgens sang, den er dog bedre kendt med Lone Kellermann og hedder "Vandkunstens lille café".


Ole havde fundet en meget gammel sag frem. En vise fra Apollorevyen 1936 og sunget af Carl Alstrup. Ole sang en rigtig flot fortolkning af "Manden på risten".


Hanna havde også fundet en meget gammel vise frem. Det er faktisk en gammel dansk folkevise, som alle kunne synge med på - "Det var en lørdag aften".


Marina havde kastet sig ud i et projekt, synes hun selv. Hun prøvede kræfter med Leonard Cohen's "Halleluja" - og det gik rigtig fint. Hun havde også et flot kor med bestående af Gulla, Hanna og Elsebeth.


Både Gustav Vinckler og Erik Påske har sunget den næste sang. Men denne eftermiddag var det Ole, som gav os "2 hvide liljer og en knækket søjle" - en rigtig tragisk tåreperser.


1. afdelingen sluttede med Gulla, som havde fået sig en ny hobby. Hun er blevet smugler - og sejler fra Sønderborg til Kappeln og retur igen med lommer og tasker fulde af sukker, cigaretter og sprut ombord på "Æ spritter" - som også blev kendt med gruppen Voss.


Lige inden pausen sang vi fællessangen "Det lysner koldt i februar" fra Højskolesangbogen nr. 278. Den var ny for de fleste, men vi klarede det fint.


Efter pause var der lagt lidt op til forårets komme med fællessangen "Den gamle skærslippers forårssang" - nr. 295 i Højskolesangbogen.


Jørgen startede med et digt af J.P. Jakobsen fra 1875 og med musik af Carl Nielsen i 1891. Det er blevet til visen "Irmelin Rose". Også her var der flot kor af pigerne.


Tutta Rolf var skuespillerinde, som i 1939 sang den næste sang. Vores egen Kirsten fortolkede sin udgave af "Månestrålen"


Atter engang skulle vi en tur i cirkus med Elsebeth, som sang "Klovnens sang", som blev sunget af Lulu Ziegler. 


Eddie Skoller er ophavsmand til den næste sang, som Marina havde fundet frem. Det blev til "Den smukkeste vise".


Igen blev det Pia's tur. Hun havde fundet en sang af Patsy Cline, som var en amerikansk countrysangerinde, der desværre døde 31 år gammel i 1963 i en flyulykke, men et af hendes største hits var "Walking after midnight". Den er blevet oversat til dansk af vores viseven Ivan Damgaard fra Visens Venner i Århus, og Pia har fået lov at få en kopi af hans tekst, og på dansk er det blevet til "Jeg går alene".


Som vi tidligere har hørt, så skriver Hanna selv sine sange, og også denne gang skulle vi høre en sang hun selv har skrevet, og som har fået titlen "Klokken er mange".


Ovenpå lidt stille viser, syntes Gulla at vi skulle have lidt fut i butikken, så hun sang "Jeg slår et slag for det gode humør", som er kendt med Grethe Sønck. 


Ib havde fundet en lidt finurlig vise frem, med en morale! Det er de Gyldne Løver som er ophavsmænd til musik og tekst, og den hedder "Når enden er god".


Endnu en Lulu Zieglersang var fundet frem fra Kirstens gemmer. Denne gang blev det "Byens Lys" med melodi af Bernhard Christensen - Tekst: Poul Henningsen


Elsebeth havde fundet en Piaf-sang til os og denne gang blev det "Milord".


Ole fik lov af slutte koncerten med en rigtig flot udgave af P.H.'s "I dit korte liv".


Sidste fællessang blev "Det er idag et vejr, et solskinsvej" fra Højskolesangbogen side 287.


Som altid sluttede en dejlig eftermiddag med "Sidste Vise".


Vi glæder os til at se jer igen d. 14.04.24 kl. 15.00 med temaet "Forårsfornemmelsre"