Denne eftermiddag havde vi valgt at de aktive skulle finde enten tekster eller melodier skrevet af 2 store danske komponister og tekstforfattere, nemlig Bent Fabricius Bjerre, som de fleste jo kender fra titelmelodien til "Matador", filmene "OlsenBanden" og ikke mindst et af hans første numre "Alley Cat".
Aage Stentoft kendes især for at skrive en masse revymelodier, bl.a. "Dit hjerte er i fare Andresen", "Den lille lysegrønne sang" og mange mange flere.
Han var bl.a. også komponist ved Cooptimist revyerne og teaterdirektør Frederiksberg Teater, Dagmarteatret, Det Ny Scala og Apollo Teatret.
Vores gæster skulle også have mulighed for at røre stemmerne, og da det jo er efterår, startede vi eftermiddagen med sangen "Nu falmer skoven trindt om land".
Hanna indledte eftermiddagen med en rigtig efterårssang, som er skrevet af en viseven fra København, Lissy Kehlet Henriksen og med musik af Hanna selv. Den hedder "Efterår"
Dernæst havde hun selv lavet musik til et digt af Halfdan Rasmussen "Frøken Efterår".
Gulla indledte med et nummer af Aage Stentoft "Sådan var det ikke i 90'erne".
Ole kan godt lide nogle gange, at synge sine viser som en kendt personlighed, og denne eftermiddag blev det som Dr. Lieberkind, og han gav os en skøn version af Aage Stentofts "I den mellemste køje".
Jørgen havde iført sig en kasket og jakke, da han var på vej hjem, men lige slog et slag forbi "Havnen" - sunget af Osvald Helmuth og skrevet af Aage Stentoft.
Den næste på scenen var en rigtig festbombe i skikkelse af Kirsten, som sang "Tante Agathe"
Herefter sang hun en sang fra filmen "Bjergkøbing Grand Prix", med en dansk tekst af Eddie Skoller og melodi af Bent Fabricius Bjerre "Norwegian sunset". Hun spillede også lidt blokfløjte til.
Gulla kom herefter med en opfordring til alle med "Kys hinanden" af Aage Stentoft.
I filmen "Poeten og Lillemor" er en sang skrevet af Bent Fabricius Bjerre, og den hedder "Mor".
1. afdeling sluttede også med en filmmelodi af Bent Fabricius Bjerre og med tekst af Martin Miehe Renard fra filmen "Olsenbandens første kup" - nemlig sangen "Nu er jeg country star".
Fællessangen før pausen blev "Sig nærmer tiden".
Efter pausen var fællessangen "Det løvfald"
Gulla indledte med "Forelsket i København" fra filmen af samme navn, hvor den blev sunget af Siv Malquist og Henning Moritzen. Teksten er skrevet af Sejr Volmer Sørensen og melodien af Bent Fabricius Bjerre.
Til Bent Fabricius Bjerre's kone Anne's 50 års fødselsdag havde han skrevet en rigtig sød sang, som Jørgen sang for os "En enkelt melodi til dig".
Endnu en Bent Fabricius Bjerre melodi med tekst af Epe blev sunget af Ib, og den hed kort og godt "For sent".
Den næste sang er egentlig en salme, som er skrevet af "Jørgen Gustava Brandt med musik af Bent Fabricius Bjerre, og en sang som Kirsten holder meget af, og derfor sang for os. Den hedder "Tænk at livet koster livet".
Klaus Rifbjerg er nok mest kendt som forfatter, men han har faktisk også skrevet sangtekster. Fra filmen "Jeg er squ' min egen" sang Ole sangen "Duerne flyver".
Aage Stentoft har skrevet den smukke "Månestålen", men så har den også være i hænderrne på "Ørkenens Sønner", og har fået den lidt anderledes titel "Den slappe stråle", som Ib havde valgt at synge.
Papa Bue, som er kendt som jazzmusiker og i hans jazzband sang Bjarne Liller denne sang, som Gulla fremførte i en pragtfuld udgave "Hun misted' den i nat på D'angleterre".
Så var dette Hanna's tur til synge for os. Hun har selv skrevet tekst og musik til denne sang, som hun har kaldt "Barndommens gode år", som handler om hendes barndom på Island.
En vise sunget på svensk af Lill Lindfors og på d, ansk af bl.a. Birgittte Grimstad kender vi nok alle, nemlig "Samarkand". Denne eftermiddag sunget af Hanna.
Da temaet bl.a. også hed med mere, og Ole ikke rigtig syntes han kunne finde andre sange, han havde lyst til at synge, havde han i stedet valgt en sang af Steffen Brandt fra TV2, der hedder "Tumpernes park".
For at komme lidt tilbage på sporet igen, havde Kirsten valgt at synge en Bent Fabricius Bjerre sang "Nattens sidste cigaret" - og hun var flot i lang sort kjole, hat med slør og cigaretrør.
Gulla fik lov at slutte med en rigtig Dansk Top melodi, som blev sunget af Annette Blegvad fra 1974 "Lad ham gå, lad ham løbe".
Eftermiddagens sidste fællessang blev "Nu er jord og himmel stille".
Næste koncert er den 24. november 2024 kl. 15.00 med temaet "Glædeligt og Jammerligt"
Se nogle af billederne fra denne koncert under fanebladet Fotoalbum 2024
Efter en lang sommerferie var de aktive endelige klar til en ny koncert for vores visevenner.
Temaet denne søndag var "Frit valg" så det blev en rigtig blandet buket viser/sange vi fik at høre.
Herudover havde vi også besøg af Visens Venner Kalundborgs "crooner" Tommy Nielsen.
Vi var meget glade for alle de gæster som mødte op. Vi havde fuldt hus og udover mange af vores medlemmer kom der også en masse gæster, både nogle vi havde set før, men også en masse nye, så det var en ren fornøjelse.
Eftermiddagen blev indledt med en velkomst ved Formanden Ib Østergaard.
Vi sang herefter fællesssangen "Det lysner over agres felt" af Ludvig Holstein (Højskolesangbogen nr. 352)
Tommy Nielsen, VVK, fik lov at starte eftermiddagen.
Han indledte med en rigtig flot udgave af Charles Aznavour's sang "She", som på dansk har fået titlen "Hun" - en rigtig sjæler.
Herefter fik en flot udgave af Beatles "Yesterday" på engelsk, og helt uden musikledsagelse.
Den danske filminstruktør og musiker Søren Kragh Jakobsen, der bl.a. er kendt for filmene "Mifunes sidste sang", "Isfugle" har også skrevet en del sange og fra hans film "Vil du se min smukke navle" kom sangen "Småland".
Sammen vores egen Elsebeth sluttede Tommy sin 1. afdeling med sangen "Vi ser for lidt til hinanden", skrevet af Knud Pfeiffer og Hans Schreiber fra Dagmarrevyen 1950, hvor den blev sunget af Gaby Stenberg. Den er også sunget af Rachel Rastenni ogHarry Felbert.
Så var det vores egne aktives tur til at synge for publikum.
Vi startede med at tage på restaurant med Marina, som sang Arlo Guthrie's "Alice's restaurant" med en dansk tekst.
Pia havde et godt råd til de "unge damer" i publikum, da hun sang De Gyldne Løver's "Piger gift jer ikke med en på 70".
Jørgen havde fundet mangle eksempler på sange med : Op lille Hans, Ole sad på en knolde og sang, og mange flere, men han synes ikke der er skrevet så mange om en dreng/mand der hedder Jørgen. Han har dog fundet en enkelt, hvori navnet Jørgen indgår, og det blev til sangen "På Samsø var en pige" skrevet af Johannes Dam, og bl.a. sunget af Erik Påske, Holger Fællessanger og flere andre. En rigtig grum historie om ulykkelig kærlighed.
Så var vi en tur i det svenske med Kirsten der sang visen "Vem vet", der er kendt med den svenske sangerinde Lisa Ekdahl.
Ole har filosoferet en del over livet, og han havde valgt en vise, som blev sunget af Liva Weel i Dagmarrevyen 1941 "I dit korte liv". En meget tænksom vise, om hvor kort vores liv i virkeligheden er. Den er skrevet af P.H. og Kai Normann Andersen.
Og så til noget ganske andet, som man siger. Gulla havde fundet en meget sjov vise fra BAS-revyen (en lokalrevy som nu hedder "Bjerre Herreds Amatørscene) - den hedder "Bibliotekaren" og handler om, en genert bibliotekar der bl.a. møder kærligheden på biblioteket.
Årets Danske Sang 2005 der vandt denne konkurrence er skrevet af Leif Fabrius og Nikolai Mailand, og hedder "Underdrejet". Denne havde Jørgen fundet i gemmerne.
Ib har altid haft en lille svaghed for amerikansk countrymusik, og især også for Kenny Rogers, der bl.a. har skrevet sangen "The Gambler" fra filmen af samme navn fra 2014. På dansk er den kommet til at hedde "Den gamle" og er blevet kendt med Peter Belli.
Den sidste sang i denne afdeling havde Marina fundet til os, og det blev til sangen "Fuglene letter mod vinden" (hvor især omkvædet lev dit liv mens du har det").
Efter en kort pause var vi klar til næste omgang med vores gæst Tommy.
Fra Nykøbing Falsterrevyen 2015 fik vi et nummer, som blev sunget af Flemming Krøll, og det var en fantastisk udgave af "Prostata cha cha cha" - der handler lidt om de besværligheder en del mænd oplever når de kommer op i alderen.
Tommy er også glad for en af vores national skjalde John Mogensen, og havde valgt at synge hans "Mit kvindfolk".
Den næste vise er fra Charlottenlundrevyen 1934 og blev her sunget af Valdemar Schøler Linck, og senere også af Erik Påske, og det var visen "Sådan en aften skulle man være 20 år".
En anden stor visesanger var jo Osvald Helmuth, som man ikke kan komme udenom. Fra hans store repetoire havde Tommy valgt visen "Komme, hvad der vil".
Han sluttede sin 2. afdeling med endnu en duet med Elsebeth, og det blev til snagen "Det blæser vi på", som også er sunget af Flemming "Bamse" Jørgensen og Lone Kellermann.
Igen var det så vores egne aktive, som fik lov at komme på scenen.
Elsebeth indledte med en fransk vise, som både er sunget Yves Montand og især kendt med Edith Piaf. Den hedder på dansk "De døde blade".
At Kirsten er glad for Brudholm Trioen ved vi vist allesammen. Hun har fundet mange af deres sange og synger dem fortrineligt. Denne eftermiddag var det en sang, som hedder "Efterår".
Godt nok havde vi besøg af Visens Venner Kalundborgs crooner, men som Pia introducerede det, så kan vi skam også selv her i Horsens. Vi har også vores helt egen store kunstner, nemlig ingen ringere end vores helt egen Marilyn Monroe: Gulla Marie Andersen.
Gulla sang det store hit "Diamanter" (Diamonds are a girls best friend - fra filmen "Gentlemen perfers Blondes").
Gulla var næsten ikke til at kende med blond paryk og "diamant"-øreringe.
Denne blonde skønhed, havde vist betaget Jørgen, han sang "Åh Babe", som bl.a. er kendt med Preben Kaas.
En af vores produktive sangskrivere var Kim Larsen, og han har bl.a. skrevet sangen "Pianomand" som en hyldest til sin ven Niels Pallesen. Den fik vi i en flot udgave med Marina.
Pia har fået en vise fra Lena Nielsen, Visens Venner Aarhus, der er skrevet til et lokalt syngespil "Et hus med de gamle" af Sonja Thøger og Vidar Sandbeck. Visen er på melodien "Heksedansen (her kommer mutter med kost og spand", og hedder "Arvevisen", der handler om, hvad der kan ske, hvis arvingerne sætter næsen op efter lidt for meget, og bliver snydt.
Ole mente så at den næste sang passede ganske godt som opfølger på Pia's vise. Han havde valgt Shu-bi-dua's "Mos på min gravsten". Den gør op med det tabu vi har her i Danmark omkring døden.
Det blev en ganske vild udgave med Ole selv på guitar, Ib klaver og Kirsten raslerør, og alle pigerne på "Hallelujakor".
For at komme lidt mere ned på jorden igen, havde Kirsten valgt at synge Søs Fenger's "Inderst inde".
Ole fik atter engang mikrofonen og han havde valgt en anden sang, som også handler om livet, og det var TV2's sang "Kys nu det satans liv".
2. afdelings sidste solistnummer blev med Ib, som havde fundet en anden Kenny Roger's sang "Lucille", som også er oversat til dansk af Peter Belli, og den er kommet til at hedde "Det var fint af dig at stikke af".
Sidste fællessang denne eftermiddag blev "Sensommervisen" af Kirsten og Finn Jørgensen, nr. 353 Højskolesangbogen.
Efter en fælles applaus til vores gæst Tommy Nielsen og de aktive, sluttede vi som altid med "Sidste Vise".
Næste gang vi kan opleves er d. 27.10.2024 kl. 15.00 med temaet" Sange af Bent Fabricius Bjerre og Aage Stentoft".
Se billeder fra denne koncert under fanebladet Fotoalbum 2024
Tunge, sorte skyer truede i det fjerne denne forårssøndag eftermiddag, hvor vi afholdte forårets sidste koncert inden de aktive holder sommerferie - næsten.
19
Vores gæster trodsede dog tordentrusler og regnvejr, og mødte fint op til koncerten.
Temaet var sange med fokus på komponisterne Kaj Normann Andersen, John Mogensen og Anne Linnet, samt en enkelt af Anne-Dorte Michelsen. En rigtig broget buket af gammelt og nyt.
Vi startede med fællessangen "Gå med i lunden", som alle jo kan både synge og fløjte med på.
Herefter var det først Kaj Normann Andersen melodier der blev fremført:
Fra Cooptimistrevyen i 1926 hørte vi visen "Pige træd varsomt",med tekst af Ludvig Brandstrup og Mogens Dam. Jørgen kunne fortælle, at den faktisk er en af 12 Kaj Normann Andersen sange, der er kommet med i Kulturministeriets Kulturkanon.
Denne eftermiddag blev den fremført af Jørgen selv ved klaveret.
I 1940 kunne man se Marguerite Viby i filmen "Sørensen og Rasmussen". Her sang hun visen
"Jens og Sofie". Denne eftermiddag var det Elsebeth, som sang om husaren Jens som vist er varm på Sofie og omvendt.
Atter en film havde inspireret Gulla til den næste vise. Den er fra en film fra 1939, som hedder "En pige med PEP i"og her hørte man også Marguerite Viby synge sangen "Først et lille blink". Den fremførte Gulla med samme pep som Marguerite Viby.
Marina var taget op i de højere luftlag og fortalte os om, hvordan det er at være en muse på jorden i sangen "Musens Sang" fra filmen "Mød mig på Cassiopeia" fra 1951 med Bodil Kjer og Poul Reichart i hovedrollerne.
Så var det tid for publikum til at få rørt sangmusklerne igen, og det blev med fællessangen " Jeg har en ven (en rigtig sailor).
Dagmarrevyen 1941 havde Liva Weel som den kvindelige hovedkraft og i denne sang hun bl.a. visen "Jeg ku' bli' 1,2,3". Denne fremførte Gulla for os.
Året før kunne man opleve Liva Weel i revyen Dyveke, hvor hun sang PH's tekst til Kaj Normann Andersens melodi "Man binder os på hånd og mund". Vi oplevede den denne gang med Elsebeth.
Den sidste vise i denne Kaj Normann Andersen afdeling var fra Apollorevyen 1932, og atter engang oprindelig sunget af Marguerite Viby. Vores egen Marguerite, Gulla, sang den for os, og det blev sangen "Så ruller jeg med dig".
Kaj Normann Andersen afdelingen blev afsluttet med endnu en fællessang, og denne gang var det "Man bli'r så glad når solen skinner".
Da vi skulle have begge afdelinger til at gå lige op, fik Ib lov til lige at starte lidt på John Mogensen afdelingen med sangen "Nede i møget".
Som afslutning på 1. afdeling havde Elsebeth også fundet en sangskriver med navnet Anne frem. Det var dog Anne Dorte Michelsen, og hun sang den sjove "Økolandmand".
Efter pausen startede vi med sangen "Det dufter så lysegrønt". Teksten er et digt som er skrevet af Carl David af Wirsén i 1889. I 1933 skrev Waldemar Åhlén melodien. Sangen kan findes i Højskolesangbogen (nr. 325).
Så tog vi fat på Anne Linnet afdelingen, og de første 5 blev fremført at Kirsten og Ole.
Den første sang har Anne Linnet skrevet til Ritt Bjerregaard, som en hyldest og den hedder "Hun fletter sit hår".
Fra Anne Linnets album "Jeg er jo lige her" sang Ole sangen "Kærlighedens farer".
Sammen sang Ole og Kirsten sangen "La' mig være den" som kommer fra samme album.
Den næste sang har tekst af Johannes Møllehave og musik af Anne Linnet og hedder "Stjerneskud, nordlys og regnbuer", og den ble fremført af Kirsten med Marina og Elsebeth på kor.
Kirsten og Ole's sidste sang var en sang, som Anne Linnet bl.a. sang til Ritt Bjerregaards begravelse i 2023. Den hedder "På en dag, hvor solen skinner"
Så blev det igen Jørgens tur, og det blev med sangen "Du har været ved min side", som også kommer fra albummet "jeg er jo lige her".
Den sidste sang skrevet af Anne Linnet ble sunget af Marina og det er "Tusind stykker". Den er også kendte i den svenske udgave "Tusind Bitar" med Bjørn Afzelius.
Som en forsmag på John Mogensen afdelingen, havde vi fundet "Sæt dig ned i en vejgrøft" som fællessang.
Elsebeth havde sammensat et lille medley med forskellige John Mogensen sange, hvor vi fik et par små bidder af: "Automobil", "Der er noget galt i Danmark", "Fut i fejemøget", "Så længe jeg lever" og "Når du ser græsset gror".
At være ensom er aldrig nemt, og det har John Mogensen også skrevet en tekst om. Det blev til "Ensomhedens gade nr. 9", som Ib sang og spillede, med Jørgen på mundbasun.
Fra 1966-77 deltog Danmark ikke i det internationale melodi grandprix, men det syntes ugebladet Se&Hør at de burde gøre noget ved, så i 1968 lavede de deres egen udgave, som blev kaldt Se og Hør's Grandprix, og her sang Grethe Sønck John Mogensens "Du ser mig når jeg kommer". Denne eftermiddag blev den sunget af
Marina havde Elsebeth med på kor da hun sang "2 mennesker på en strand".
Ib sluttede 2. afdeling med sangen "Mandag morgen blues"
Som sidste fællessang havde vi fundet "Nina, kære Nina".
Ib sluttede med at takke alle de fremmødte gæster og naturligvis også vores aktive.
Der er nu - næsten - sommerferie, hvor vi finde nye sange til efterårets koncerter.
Inden kan vi dog opleves til "Horsens Holder" d. 06.06. i Berings Parken og d. 07.06. på Torvet til nogle koncerter (se evt. forsiden og/eller vores facebookside, samt reklamerne for Horsens Holder).
Næste koncert efter ferien bliver Søndag d. 29. september 2024 kl. 15.00 med temaet "Frit Valg", hvor I kan glæde jer til mange forskellige sange.
Kalenderen viser godt nok forår og solen har da også været fremme et par gange, men vi har skam også oplevet sne. Vi tror nu mest på kalenderen og er optimistiske så dette arrangement blev kaldt "Forårsfornemmelser". De kan jo komme i mange forskellige udgaver.
Vores aktive havde igen lagt sig i selen for at finde forskellige sange til vores publikum, som atter mødte trofast op. Der kom faktisk så mange, at vi havde fuldt hus!!
Eftermiddagen blev indledt med en rigtig forårsbebuder "Det er lærkernes tid" med tekst af Ludvig Holstein og melodi af Thorvald Aagard (nr. 289 i Højskolesangbogen).
Hanna indledte med "En vår er kommet" - også kendt som "Jeg plukker fløjlsgræs" med tekst af Sigfred Pedersen og melodi af Knud Vad Thomsen.
Dernæst fortalte Jørgen at, "Sådan ligger landet" som er skrevet af Henrik H. Lund.
Gulla var også i forårshumør og sang "Bare jeg får en lille én".
Forår kan også blive alt for meget for nogen. Det sang Pia om i sangen "Alt for meget forår i år", som er skrevet af Peter og Thorkild Vest.
Ole kunne faktisk tilslutte sig, at det også kan blive for meget med det forår og sang sin egen "Forbandet forår", som handler om det at være en ung mand, som skal hitte rede i alt det med følelser, piger og forår.
Sammen med Marina nød vi foråret "Mens vi går gennem byen" (på svensk hedder den Sakta vi gå genom stand), bedst kendt med den svenske sangerinde Monica Zetterlund.
Foråret er også den årstid hvor smådyrene kommer frem, og hjemme hos Ib og Pia har de allerede nu været plaget af myrer både ude og inde. Det sang Ib om i Finn Roar's sang "Der er myrer i mit øre".
Elsebeth sang Karen Jønssons "I aften"
Anne Grethe var forsanger i 80'er orkestret Van Dango og hun har sammen med musikeren Carsten Bo Jensen skrevet sangen "Shangrila". Den blev hos os sunget af Marina.
Godt nok gik det bedst for Gulla, hvis hun bare fik en lille én, men hun kunne også fortælle at det går "Meget bedre uden" ... en sjov revysang som fik gang i lattermusklerne.
Benny Andersen og Poul Dissing har også begået en forårssang, nemlig "Svantes forårssang", som Ole sang for os.
Inden pausen skulle vi alle "Ud under åben himmel", der er skrevet af Anne Linnet. Elsebeth fremførte den flot sammen med hele orkestret så der var rigtig gang i den.
For lige at falde lidt ned igen til pausen sang vi fællessangen "Det er så køhnt, det er så dejle" fra Højskolesangbogen nr. 309, med tekst af Karsten Thomsen og melodi af Oluf Ring.
Vi startede efter pausen med "Forårsdag" (højskolesangbogen nr. 307) skrevet af Anne Linnet.
I ca. 1970 sang Grete Ingemann sangen "Sol, sol kom igen" . Hos os kom solen faktisk igen da Gulla sang den for os.
Den svenske poet Carl Michael Bellmann skrev i 1760 et digt, som kom til at hedde "Ulla, min Ulla". Den er sunget af mange forskellige kunstnere, men nogle af de mest kendte er Cornelis Vreeswijk og Axel Schøitz. Den blev hos os sunget af Ole og Kirsten spillede tværfløjte til.
Brudholm Trioen er en dansk trio, som selv skriver og synger en masse viser og også har udgivet flere CD'er med deres egen musik. 2 af deres medlemmer, Hanne Brudholm og Christian Nemming har skrevet visen "Det ku' ha' været os to" og den blev fremført af Kirsten, som selv spillede klaver og Ole på guitar.
Som de fleste ved, kan vores egen Hanna og selv skrive tekster og melodier, og denne gang var det en sang som hedder "Mandag morgen" som hun har skrevet. Den blev fremfør af hende selv med det helt store orkester: Kirsten Klaver, Ole guitar, Ib harmonika, og alle de andre piger som kor.
Kirsten har en svaghed for Ellen Heiberg, som er en dansk visesangerinde, der har skrevet mange viser og også udgivet nogle hæfter/bøger med disse. Vi har hørt flere før, og denne eftermiddag blev det til "Nulpunktet" - en meget lille kort vise.
Derfor fik Kirsten lov til lige at snuppe én mere, og det blev atter en af Trio Brudholms sange "Jeg fandt dig".
Som noget nyt skiftede vi sprog med den næste vise. Elsebeth havde fået lov at synge på engelsk. Det blev sangen "This is my life" - men er faktisk skrevet af en dansker, nemlig Kim Larsen og Gasolin.
Andreas P. Nielsen fra gruppen "Dræsinebanden" har skrevet en fin tekst, som Hanna selv har sat melodi til og den hedder "Ode til våren".
Også hos Jørgen og Birgit har de mærket foråret. Jørgen sang Otto Hennings "Krible Krable".
I 1987 skrev Sebastian en forårssang, som Marina sang for os - "Vårvise".
Ib sluttede eftermiddagen af med at slå fast at "Nu er det forår" som er skrevet af Peter og Thorkild Vest.
Sidste fællessang blev "Hilsen til forårssolen" (nr. 308 i Højskolesangbogen) med tekst og musik af Poul Dissing og Benny Andersen.
Før vi sagde helt farvel til hinanden, sluttede vi naturligvis med "Sidste Vise"
Vi håber at se jer alle igen Søndag d. 26.05.2024 hvor temaet er "Kaj, John og Anne"
Nytåret er overstået og januar har været fyldt med sne og vand i stride strømme. Februar har ikke været meget bedre, men det har ikke forhindret de aktive i at øve på nye sange.
Søndag d. 18.02.2024 var temaet "Frit valg" og der blev sunget mange forskellige viser.
Eftermiddagen startede med fællessangen "Når vinteren rinder i grøft og i grav" fra højskolesangenbogen side 285.
Elsebeth startede programmet med at synge Raquel Rastenni's "Hele ugen alene"
Dernæst var det Pia's tur - for 1. gang alene ved mikrofonen. Det blev til Eva Madsen's "Endnu en nat", hvor melodien er skrevet af Leif Sylvester Petersen, som hun var gift med.
Marina tog os derefter med i "En cirkus"- en vise skrevet af svenskeren Christina Kjellsson. Teksten er oversat fra svensk til dansk, af vores Viseven fra Århus Vibeke Broby, som desværre er gået bort.
Al den sjap, søle og sjask var gået Ib noget på, og han havde fået "Vinterelegi", en Poul Dissing og Benny Andersen sang.
Hanna var også stadig i vinterstemning, selvom sneen næsten er væk og hun sang sin egen "Sneen daler".
Ovenpå alt dette kolde vejr, syntes Gulla at vi skulle lidt længere sydpå. Hun sang Birthe Kjær's "Tennesee Waltz".
Fra cabareén La Blonde fra 1954 kom Jørgens sang, den er dog bedre kendt med Lone Kellermann og hedder "Vandkunstens lille café".
Ole havde fundet en meget gammel sag frem. En vise fra Apollorevyen 1936 og sunget af Carl Alstrup. Ole sang en rigtig flot fortolkning af "Manden på risten".
Hanna havde også fundet en meget gammel vise frem. Det er faktisk en gammel dansk folkevise, som alle kunne synge med på - "Det var en lørdag aften".
Marina havde kastet sig ud i et projekt, synes hun selv. Hun prøvede kræfter med Leonard Cohen's "Halleluja" - og det gik rigtig fint. Hun havde også et flot kor med bestående af Gulla, Hanna og Elsebeth.
Både Gustav Vinckler og Erik Påske har sunget den næste sang. Men denne eftermiddag var det Ole, som gav os "2 hvide liljer og en knækket søjle" - en rigtig tragisk tåreperser.
1. afdelingen sluttede med Gulla, som havde fået sig en ny hobby. Hun er blevet smugler - og sejler fra Sønderborg til Kappeln og retur igen med lommer og tasker fulde af sukker, cigaretter og sprut ombord på "Æ spritter" - som også blev kendt med gruppen Voss.
Lige inden pausen sang vi fællessangen "Det lysner koldt i februar" fra Højskolesangbogen nr. 278. Den var ny for de fleste, men vi klarede det fint.
Efter pause var der lagt lidt op til forårets komme med fællessangen "Den gamle skærslippers forårssang" - nr. 295 i Højskolesangbogen.
Jørgen startede med et digt af J.P. Jakobsen fra 1875 og med musik af Carl Nielsen i 1891. Det er blevet til visen "Irmelin Rose". Også her var der flot kor af pigerne.
Tutta Rolf var skuespillerinde, som i 1939 sang den næste sang. Vores egen Kirsten fortolkede sin udgave af "Månestrålen"
Atter engang skulle vi en tur i cirkus med Elsebeth, som sang "Klovnens sang", som blev sunget af Lulu Ziegler.
Eddie Skoller er ophavsmand til den næste sang, som Marina havde fundet frem. Det blev til "Den smukkeste vise".
Igen blev det Pia's tur. Hun havde fundet en sang af Patsy Cline, som var en amerikansk countrysangerinde, der desværre døde 31 år gammel i 1963 i en flyulykke, men et af hendes største hits var "Walking after midnight". Den er blevet oversat til dansk af vores viseven Ivan Damgaard fra Visens Venner i Århus, og Pia har fået lov at få en kopi af hans tekst, og på dansk er det blevet til "Jeg går alene".
Som vi tidligere har hørt, så skriver Hanna selv sine sange, og også denne gang skulle vi høre en sang hun selv har skrevet, og som har fået titlen "Klokken er mange".
Ovenpå lidt stille viser, syntes Gulla at vi skulle have lidt fut i butikken, så hun sang "Jeg slår et slag for det gode humør", som er kendt med Grethe Sønck.
Ib havde fundet en lidt finurlig vise frem, med en morale! Det er de Gyldne Løver som er ophavsmænd til musik og tekst, og den hedder "Når enden er god".
Endnu en Lulu Zieglersang var fundet frem fra Kirstens gemmer. Denne gang blev det "Byens Lys" med melodi af Bernhard Christensen - Tekst: Poul Henningsen
Elsebeth havde fundet en Piaf-sang til os og denne gang blev det "Milord".
Ole fik lov af slutte koncerten med en rigtig flot udgave af P.H.'s "I dit korte liv".
Sidste fællessang blev "Det er idag et vejr, et solskinsvej" fra Højskolesangbogen side 287.
Som altid sluttede en dejlig eftermiddag med "Sidste Vise".
Vi glæder os til at se jer igen d. 14.04.24 kl. 15.00 med temaet "Forårsfornemmelser"