Arrangementer 2021

Revy m.m. d. 24.10.2021

"Fru sommer"

Efteråret banker så småt på og vi går snart over til vintertid. Det er netop anledningen til at hygge os indendøre, og denne gang havde de aktive fundet både revyviser og andre sange til os, ligesom der også blev plads til nogle fællessange.

Vi var lidt ramt af sygdom og andet fravær, men alligevel lykkedes det, at udfylde de 2 timer med god underholdning, og vi var glade for at se så mange gæster, som sang med på både fællessange og refræner. 

Der blev lagt ud med en fællessang, som kommer fra Cirkusrevyen 1936, som blev sunget af Ludvig Brandstrup: "Hen te´kommoden og te´bavs igen". 

Så fik Jørgen lov til at røre klaveret og sang "En lille kærlighed". 

Dernæst blev det Ib's tur, men han og Jørgen vidste ikke rigtig om de gad... men alligevel sang Ib og Jørgen spillede til på klaveret  "Det gider vi ikke" -  med melodi: Otto Hænning - Tekst: Karen G. Andersen.

Pedro Biker var især kendt for sangen "Regndråber drypper i dit hår", som blev fremført af Marina og hun havde hele husorkestret med med Jørgen på klaver, Ole på guitar og Ib på harmonika.

Ole var blevet noget så forkølet, så "hans stemme var i overgang, mit hår er helt forkert, han går i det forkerte tøj, og så er han genert" - nej det var ikke Sebastian han sang, men derimod fik vi Osvald Helmuths gamle "Der er sol i hver eneste bajer" - faktisk den eneste tekst Sigfred Pedersen nogensinde skrev til Osvald.

Pga. forkølelsen syntes han også lige vi skulle have en sang, han selv  har skrevet nemlig "Virusblues" .

Så var det tid til endnu en fællessang, og hvilken var mere på sin plads end "Nu falmer skoven trindt om land"

Vi skiftede så lige lidt årstid, og Gulla sang visen om den lumske "Fru Sommer".

"Tjikkerlikker,tjikkerlikker, tjav, tjav,tjav" - Ja sådan indledte Elsebeth sin sang med - det var naturligvis sangen om "KFUK". Og hun havde selvfølgelig iført sig den korrekte grønne spejderuniform.

Herefter var det igen Jørgen som sang for os, og denne gang var det fra Apollorevyen 1942 komponeret af Aage Stentoft og tekst af Ludvig Brandstrup og Poul Sørensen, og sunget af Ludvig Brandstrup i revyen "Luk dine små uskyldige øjne"

Halfdan Rasmussen har altid været en tekstforfatter, som Ib har været stor beundrer af, så han skulle naturligvis også med. Ib sang "Noget om natur og optugtelse" for os. (Den er også kendt som "Jeg sidder på en dysse").

Marina sluttede første afdeling af med Leif Sylvester Petersen og Erik Clausen's "Friheden flyver", som alle kender med Eva Madsen. Hun blev ledsaget af Ole på guitar og Ib på harmonika.

Fællessangen inden pausen var "I den lille have i Pileallé" fra Casinorevyen 1933 med tekst af Aksel Andreasen og musik af Lauritz Hovolt.

1. fællessang efter pausen var fra Fifferrevyen 1949 med tekst af Knud Pheiffer og musik af Hans Schreiber "Kærlighed" - også kendt som "Jeg skal til mit første bal".

Gulla startede 2. afdeling med "Du er ved at gå i fælden". 

Elsebeth sang en Liva Weel parodi på "Sig de ord du ved", og så "Du gamle måne" fra Ph-revyen "På halen" fra 1932.

Herefter overtog Jørgen scenen og sang "Bissekræmmeren" med tekst og musik af Bjarne Haahr og Nis Petersen.

Ole gav os herefter en sang, som handlede lidt om det forestående kommunalvalg, og om hvordan, man sikrer sig en borgmesterpost eller genvalg til samme post - lige p.t. huskes teksten desværre ikke.

Marina har altid haft en forkærlighed for Bjørn Afzelius, og sang den danske tekst til "Du er det fineste jeg ved".

Gustav Winckler har blandt andet sunget den næste sang "Den lille røde lanterne i cafeen". Den blev denne eftermiddag sunget af Elsebeth og med Ib på harmoikaen.

Selvom det endnu ikke helt var tid til at sige godnat, så syntes Ib alligevel vi skulle høre en revyvise fra Dagmarrevyen fra 1948 med tekst af Poul Sørensen og tekst af Amdi Riis "Kys mgi godnat".

Det blev Gulla som fik lov at slutte eftermiddagen med en vise af Karen Jønsson "Han kommer og banker".

Sidste fællessang blev fra Tivolirevyen i 1922, hvor Ludvig Brandstrup (igen) har skrevet teksten og Elith Worsing musikken, og sangen blev sunget af Christian Gottschalch - nemlig "Hils fra mig derhjemme". 

Herefter blev alle de aktive takket af formanden, og vi sang naturligvis, som altid "Sidste vise".

Næste arrangement bliver søndag d. 28. november 2021 kl. 15.00 på Biblioteket, hvor vi både holder 35 års fødselsdag, har temaet "Skæve eksistenser" og nok også lige sniger en julesang ind. Vi glæder os til at se jer alle igen.

På sporet igen, 26.09.2021

Efter en sommerpause, er vi endelig i gang igen. Derfor var emnet også på sporet igen. Det er jo det vi skal oven på en laaaaaaaang pause. 

Vi hørte både nye og gamle viser. Der var skam også nogle, som de aktive selv havde oversat. 

Vores "husorkester" med Kirsten, Ole, Ib og Jørgen startede eftermiddagen med en "Startblues",hvor der var gang i både trommer, guitar og klaver. 

Marina sang visen "Nye tider", hvorefter Gulla tog over og sang en gammel kending "Bellami".

Ib spillede på sin nye harmonika og sang visen "Den lile café ved havnen". Jørgen sang "En enkelt melodi". 

Dernæst var Kirsten på scenen med "Sømandsvise" og så satte Ole gang i festen med "Ta' med ud og fisk", som vi alle kunne synge med på. 

Alberte Vinding er bl.a. kendt for sangen "Lyse nætter", som Marina fortolkede flot.

I stadig den nyere afdeling, sang Suzanne "Frit Land".

Jørgen stod solidt placeret med begge ben på jorden på sine "Tyve Tønder Land", inden Gulla sluttede første afdeling med "På den gammeldaws facon".

Suzanne indledte 2. afdeling med "Tusind Stykker". Så sang Jørgen om "Lille Lise let på tråd".

Ib havde budt hele husorkestret op til sang og dans og sang "Troels Fløjtespiller", som er kendt med især De Gyldne Løver.

Marina sang "Sådan nogen som os". 

Kirsten sang "Visne løv", som er en vise, Ole har skrevet til bisættelsen af en viseven's mand fra Århus. En rigtig smuk vise.

Igen til søs og denne gang med Ole i "Den mellemste køje". Herefter hørte vi igen Kirsten, denne gang med en oversættelse af Ole af sangen "Over the Rainbow", som på dansk er kommet til at hedde "Der hvor regnbuen ender".

Ord og toner stod på rad og række, men Ib lykkedes med at komme helskindet igennem "12 flasker whiskey" også uden at blive alt for fuld.

Gulla tog os også med på søen i "Mellem Sjælland og Skåne", hvor vi hørte om, hvordan det kan gå når man er på indkøbstur med Sverigesfærgen.

Som slutsang, gav Suzanne os "What a wonderfuld world".

Der var naturligvis også plads til et par fællessange fra vores højskolesangbog. 

På grund af de meget trælse adgangsforhold for både publikum og vores aktive, og de store udfordringer med p-pladser, har vi valgt, at vi fra næste arrangement flytter retur til Horsens Bibliotek, hvor vores arrangementer fremover vil blive afholdt.

En anden ændringer bliver, at I selv må medbringe kaffe og kaffekop, da vi ikke får mulighed for at lave og sælge kaffe. Der vil dog stadig være vin, øl og vand, som I kan købe til vores rimelige priser.

På Slap Line 20.06.2021

Nøj, hvor har vi glædet os... sådan indledte vores formand vores 1. viseeftermiddag siden november 2020 - altså for ½ år siden. Endelig kunne vi få lov, at spille for vores dejlige visevenner og andre publikummer. Eftermiddagen blev igen afholdt på Horsens Bibliotek, og vi var 32 til koncerten. Det var fantastisk dejligt at se, at så mange stadig støtter op om os, trods den lange - ufrivillige - pause. De aktive var "på slap line", og havde fundet en blandet buket viser og sange frem til os. Vi fik også indviet vores helt nye højskolesangbog. Vi har nemlig været så heldige sidste år, at få en donation fra Hede Nielsen Fonden til indkøb af 42 helt nye højskolesangbøger, som vil erstatte vores tidligere sangblade. Disse vil dog udkomme, når vi har helt specielle arrangementer.

Hold øje med forsiden, hvor vi vi lægge datoerne for vores næste arrangementer op, lige så snart vi kender dem.

Nyeste kommentarer

14.07 | 07:24

Det var da dejligt. Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at...

14.07 | 04:53

Jeg er smadderglad for at have fundet jer - tilfældigt her via Google

07.03 | 18:29

Hej igen. Det er bare helt i orden. Mange tak for svaret. Venlig hilsen Jane

07.03 | 16:54

Hej Jane Vestrup. Ja man kan sagtens komme med som publikum uden at...