Arrangementer 2022

(H)juleknas og andre lækre godter - 20.11.2022

Vore jule-pyntenisse Gulla, havde selv kreeret vores flotte julepynt til bordene.

Vintersneen dryssede ned over Horsens by og omegn, men heldigvis kom solen frem, og vores trofaste gæster mødte heldigvis op til årets sidste koncert, som denne gang bød på (H)juleknas og andre lækre godter og gæster udefra!!

Vores egne jule-pyntenisse (Gulla) havde sørget for rigtig flot bordpynt, hvoraf noget endda kunne spises, så det blev en rigtig festlig afslutning på året. 

Som startsang havde vi valgt "Der er noget i luften" - og den passede jo meget godt til vejret udenfor.

Da der lige har været halloween, syntes Ib, det var ganske passende at synge lidt om dette, og han gav os John Mogensen's "Et grufuldt mareridt".

Vores første gæsteoptræden var med Hanna Ragnarsdottír, som har været med i det nu lukkede Visens Venner Svendborg og den seneste lukkede Visens Venner Kolding, og derfor nu aktiv i Visens Venner Faaborg. Hanna havde selv for mange år siden skrevet sin vise til sin mand, som har sejlet på søen i 50 år. Denne vise hedder "Novembersol".

Herefter tog til den Spanske Borgerkrig, og hørte om "Juanita", der er skrevet af Bjørn Afzelius og Michael Wiehe, men fremført af vores egne Carsten.

Fra Spanien retur til Danmark, og en af vores mange smukke øer, hvor Gulla sang om "Pigen fra øen".

Jørgen, hvis dåbsattest efterhånden er gulnet lidt i kanterne, sang "Jeg bærer min alder med ynde" - og det gør han jo. Visen stammer vist fra en eller anden revy, som undertegnede dog ikke lige kender årstal eller sted på, men sjov var den.

Endelig var det tid til en enkelt julesang, og det blev Elsebeth, som kunne fortælle "Jeg så julemanden kysse mor" - en dejlig sang, som vi alle kunne synge med på.

Marina synes, at der for tiden er rigeligt at protestere imod - krigen i Ukraine, stigende fødevarepriser m.v. - og havde derfor valgt en protestvise, som også var aktuel i 1965, hvor Cæsar sang "Jeg drømte mig en drøm i nat" - med dansk tekst af Thøger Olesen.

I 2015 udskrev DR. en julesangskonkurrence, og vinderen blev en sang med tekst af Svend Erik Petersen og melodi af Peter Sander Andersen - og den hedder "Hvad er det, der gør julen til noget særligt"  - den blev flot sunget af Kirsten.

Ole er ikke så vild med juleriet før jul, så han havde i stedet fundet en sang, som fortalte lidt om, hvor nærrige skotter er - det blev Shu-Bi-Dua's "McArine", om en mand der selv brænder sin whiskey, og hvordan det kan gå så grueligt galt.

Vi har nok alle et kvarter, som vi tænker tilbage på eller gerne genbesøger, og det har Gulla også. Hun havde valgt, at synge "Mit gamle Nørrebro". 

Fællessangen før pausen blev - meget passende - "I sne står urt og busk i skjul".

Efter pausen var vi enige om, at vi stadig både er i efteråret og lidt i vinteren, så den første fællessang blev "Nu falmer skoven trindt om land".

Med kasket, gummistøvler og rigtig bondeskjorte indledte Jørgen 2. afdeling med at synge om "En ulykkelig julefrokost" - sangen indenholdt noget om en hel del snapse.

Jørgens sang indeholdt også en del mad, flæskested, sylte og meget andet godt, og det havde inspireret Ib til den næste sang, som er skrevet af Monrad og Rislund, og hedder "Vi tykke kan også være bange".

Og så til noget helt andet - kan  man vist godt sige... Carsten havde også fundet en sang, som passer til både årstiden og måneden. Det var Poul Dissing og Benny Andersen's "Novemberblues".

Efter dette, var det igen tid til at høre nogle af vores gæster. Denne gang var det Lene Outrup og Peter Lorenzen, som har været med i det lukkede Visens Venner Kolding, men nu også er med i Visens Venner Århus. 

De startede med en julesang, som hed "Juleknas" - den er lavet på en god gammel melodi fra 60'erne.

Dernæst tog de os med tilbage til DR-Julekalenderen 1994 - den første af julekalender med Pyrus, der hed "Alletiders Jul" - vi hørte dog ingen af Pyrus' sange, men derimod titelmelodien af samme navn.

Sidste optræden af Lene og Peter var også fra en DR-Julekalender, nemlig "Brødrene Mortensens Jul" fra 1998. Det var i den julekalender, hvor Sofie Lassen-Kahlke fik sit store gennembrud som Kaffe-Hanne. Vi fik herfra sangen "Julemanden får et føl".

I efteråret 2012 begyndte Ole at skrive på den næste sang. Det er en sang, som har udviklet sig gennem årene efterhånden som verdenssituationen har ændret sig - og spørgsmålet er, om den nogensinden bliver helt færdig. Ole har valgt at kalde sin sang "Tynd Blues".

Herefter fik vi fint besøg, af selveste overlæge G. Andersen. Det var Gulla, udklædt med hvid kittel og overlægeskilt. - Hun sang en gammel sang "Forplantningsvisen", om alle de muligheder der er for at få hjælp til kunstig befrugtning m.v.

Kirsten er meget glad for bl.a. Anne Linnet. Anne Linnet fik i 2017 en opgave af Det Danske Bibelselskab, om at skrive en ny sang til dem. Det blev til en sang, som blev inspireret af Paulus' først brev til Korintherne, kapitel 13, og som fik titlen "Størst af alt er kærlighed".

Lidt i samme stil, havde Marina også fundet en fin sang, som er skrevet af Bjørn Afzelius, men også har fået en dansk tekst, og det blev til "Du er det fineste jeg ved". 

Til af slutte eftermiddagen af, hørte vi den sang, Ruth Mogensen skrev teksten til, til John Mogensen, som han nåede at indspille på et bånd, men aldrig på plade lige før han døde, men som senere er udgivet. Det er naturligvis sangen "Hvad er der så mer'", flot fremførst af Elsebeth.

Den sidste fællessang blev til "Dejlig er jorden". - og så naturligvis "Sidste Vise".

Med denne eftermiddag, vil alle de aktive gerne sige en stor tak for opbakningen i 2022, og ønske jer en rigtig god jul og et godt nytår - og vi glæder os til at se jer alle igen 

Søndag d. 26. februar 2023 kl. 15.00, hvor temaet bliver "Bakke- og værtshussange".

(se foto's fra eftermiddagen under fotoalbummet "(H)juleknas og andre lækre godter"

Fransk Stemning 16.10.22

Rød-hvid-ternede duge og blomster på bordene. På scenen caféborde, hvor de aktive kunne nyde et glas vin. Jo - der var rigtig lagt op til Fransk Stemning. 

Vi startede med fællessangen "Under den hvide bro", hvor melodien er af Vincent Scotto, der var født i Marseilles. 

Carsten fik lov at starte, og han sang om at være helt ung - 6-7 år - og forsøgte at bedåre pigerne ved at love "Du får en pose med bonbons".

Marina tog os med på slentretur ned ad "Avenuen"

Ole har selv skrevet en vise, som har fået teksten "Du må ikke gå".

Edith Piaf er jo indbegrebet af Frankrig og fransk stemning. Vores egen Piaf - Elsebeth - sang "Les flonflons du bal"

Jørgen havde funde en vise om en pige - "Madeleine", som handler om en soldat der drog i krig og tænkte på sin pige. Den er fra 1924 og  sunget af den sønderjyske sanger Martin N. Hansen. Jørgen forsøgte sig også med en slags sønderjysk og det gik faktisk ganske fint. 

Herefter tog vi turen til 1940 og til Paris, hvor Gulla sang "I det glade Paris". 

Kirsten havde også fundet en Piaf-melodi som Ole har lavet en opdateret tekst til. Det blev til "Harmonikaspilleren"

Nede ved Seinen findes jo rigtig mange steder, hvor man kan få sig en kop kaffe og en croissant - og netop en sådan havde Ib fundet frem til da han sang "I den lille café".

Til en fransk melodi, havde Ole skrevet en ny tekst, og den kom til at hedde "La vær'".

Også Marina kan skrive tekster. Denne vise er en som hendes far har lavet både melodi og tekst til, og som Marina egenligt havde glemt lidt, men med hjælp fra Jørgen har hun genoplivet visen, som hedder "Fransk vals".

Herefter var det tid til at få en tur på "Min karussel" med Elsebeth - endnu en Piaf sang.

Da vi åbenbart ikke helt kunne få nok af karusselture, tog vi lige en fællessang, som hedder "Kærlighedskarussellen" , som også er titlen på en film fra 1950.

Efter pausen tog vi fat igen - og denne gang med fællessangen "La Seine" - på dansk ved Mogens Dam - "Sagte Seinens bølger sukker".

Med charmeklud og kasket slentrede Jørgen sammen med os ned ad "Champselysess". 

Kirsten sang en vise, som Ole har lavet teksten til, og den hedder "Det visne løv". Den er skrevet til en som fik alzheimer.

Fra Bakkens Hvile havde Gulla fundet frem til en vise sunget af Alvida Ernst, som hedder "Rue de la Sax".

Vi skulle så til filmens verden, og filmen "The Thomas Crowne Affair", hvor Michel Le Franc har skrevet har skrevet melodien. Ole har så lavet en dansk tekst til melodien, og den er kommet til at hedde "Li'som møllen i mit sind".

Riddersalen 1932, PH-revyen med Liva Weel - og melodien "Sig de ord du ved" - flot fremført at Marina.

Carsten kunne så med melodi fortælle os en historie om ridderne om det runde bord - På fransk hedder den "Chevalies de la table ronde"  - og ja -... Carsten sang den faktisk på fransk!

Billie Holliday sang sangen "My man", som på dansk nok bedre er kendt med Liva Weel, hvor den hedder "Ingen anden" - og hos os blev den sunget af Elsebeth.

Jørgen skulle ikke havde Madeleine for sig selv - så Ib ville også synge om hende, men det var ikke den samme pige - Ib's var "Min Madeleine", som også tidligere er sunget af Hans Kurt og Gustav Winckler.

Tilbage i 1939 sang "Det syngende X" sammen med Wandy  Tworek og hans orkester melodien "Blomstrende kastanjer". Vores syngende X var denne gang Gulla og hun sang den sammen med vores eget husorkester.

Eftermiddagn sluttede, som vi startede, i Paris på fransk. Kirsten sang "Pigalle" for os. 

Som sidste fællessang havde vi valgt "Erindrer De det var i Kongens Have" med tekst af J.L. Heiberg og melodi af H. Rung - MEN Gulla har fundet ud af, at melodien faktisk oprindelig er en fransk melodi ... så den passede  jo ganske fint til temaet.

Som en del bemærkede var lyden faktisk rigtig god denne gang, og det skyldtes at vi havde fået Henning til at hjælpe med lyden. Stor tak til ham.

Frit valg med gæster 110922

Vores 2 gæster Arme og John.

Sommerferien er overstået og vi er i fuld gang igen. Mens formanden og bardamen var taget en tur til Sverige for at være sammen med visevenner fra både Sverige og Norge, holdt resten af de aktive skansen i bedste stil. 

De aktive havde derfor fået frie hænder til at finde på viser og sange for os, og samtidig havde vi inviteret gæster udefra. 

Vanen tro startede vi med en fællessang "Septembers himmel er så blå".

Herefter var det vores gæster Arne og John's tur til at underholde med deres fine sange og viser. De fik lov at underholde i hele 1. afdeling. 

Herefter var der igen fællessang "Marken er majet"  

Efter pausen og fællessangen "Det lysner over agres felt", var det vores egne aktive til at indtage scenen.

Ole: sang en sang om hans første bil? "Folkevognen"                                                                

Jørgen:   "Bare for at få et glimt" ... mon det var over plankeværket eller ??? det er ikke til at vide.                   

Gulla:     havde fundet en sang, som bl.a. er sunget af Kirsten Walther - "Det er måden", som manden kan spørge eller sige tingene på.                                                

Kirsten:  "Danmark sangen" - handler om vort lille dejlige fædreland og er skrevet af Shu-bi-Dua                           

Marina:  Endnu en Shu-bi-Dua havde fundet vej og det blev denne gang "Stjernefart"

Elsebeth: Havde fundet en sang af Sebastian, som hedder "Lille Hjertesang"

Jørgen:   "Svantes Svanesang" - ja det er naturligvis Poul Dissing og Benny Andersen, som nu begge desværre er gået bort.

Gulla:  Hvis man kender Gulla godt, ved vi, at hun ikke vil finde sig i blot at spille "2 violin", men hun vil gerne synge om det.

Kirsten: Med Marina og Elsebeth på kor, sang Kirsten om et af de kongelige slotte, nemlig Shu-bi-Dua's "Sorgenfri"    

Marina:  En ung dansk sangskriver, Anders Odgaard, der er godt på vej, som sangskriver, har skrevet sangen " I morgen er der osse en dag"

Elsebeth: Kim Larsen og Kjukken har skrevet og sunge en dejlig sang - "Kloden drejer stille"

Ole: "En rocksangers farvel"  -  er nok én af de knap så kendte Shu-bi-duasange, men lige noget for Ole med et par smarte damer i koret.                            

Fællesang: "Sensommervise" sluttede 2. afdeling. 

Eftermiddagen sluttede naturligvis som altid med "Sidste vise"

Vi siger hermed på gensyn til en ny koncert Søndag d. 16.10.2022 kl. 15.00, hvor temaet er "Fransk stemning"

Kursen er sat 22.05.2022

Carsten Bruun, vores nyeste visesanger, som fik sin debut ved koncerten.

Forårets sidste koncert inden de aktive holder sommerferie var med temaet ”Kursen er sat”.

Vi startede med Sigfred Pedersens ”Hvornår er der dejligst i Danmark”.

Ole fik lov at indlede koncerten med en dansk udgave af ”The Drunken Sailor”, som han selv har oversat og på dansk havde den fået titlen ”Den fulde sømand”.

Dernæst kom en rigtig sydhavspige med bastskørt og blomsterkrans på banen. Det var Kirsten som sang John Mogensen sangen ”Men’sker bliver spist i Polynesien”. Hun blev ledsaget af hulahulapigerne Gulla, Elsebeth og Marina samt hele orkestret Jørgen, Ole, Carsten og Ib.

Ib var vist ved at gøre mytteri. I hvert fald sang han Four Jack’s sangen om ”Mytteriet på Bounty”.

Jørgen havde også sat en kurs. Han havde valgt Kim Larsen’s ”Den lige vej” – en af de sange, som Kim Larsen har fået med i Højskolesangbogen.

Gulla havde været i gemmerne og fundet Raquel Rastenni visen ”Jeg under ham gerne det hele”.

Så kom den helt store overraskelse. Vores nye aktive viseven Carsten Bruun fik sin debut på scenen foran vores publikum.

Carsten sang ”Samarkand”, som især er kendt med Birgitte Grimstad. Han ledsagede sig selv på guitar.

Dernæst var det Elsebeth’s tur, til at synge for os. Hun havde fundet frem til en Lene Siel sang ”Hun danser i solen”.

Marina havde også været lidt forbi Kim Larsen. Han har lavet en dansk tekst til det gamle Joan Baez nummer ”London Bridge”, som på dansk er kommet til at hedde ”Byens Hotel”.

Så stod vi til søs – Jørgen sang om ”Solskin ombord”, skrevet af Arvid Müller i 1959.

Carsten fik lov at vise os lidt mere af, hvad han kan, og han havde valgt at synge Sebastians ”Den gamles drøm”.

Så var det Kirsten, som sang ”Sømandsvise” – en hun selv har skrevet??

Ole fik lov at starte, og han fik også lov at slutte solosangene i første afdeling, og det blev med Evert Taube visen ”Så længe skuden kan gå”. Han har dog selv lavet en ny oversættelse af den, da han ikke var så glad for de hidtidige. Ole’s var sandelig også god.

Nu var det så endelig publikums tur til igen at få rørt stemmerne. Det gjorde vi med et sømandspotpourri, som bestod af:

Den er fin med kompasset

Det dig jeg kan li’, Anne-Mari.

Katinka, Katinka

En sømand elsker havets blå

Hils fra mig derhjemme.

Efter en kort pause med benstræk og opfyldning af glas og kopper, var det igen tid til en fællessang.

Det blev endnu et sømandspotpourri, bestående af:

En sømand har sin enegang

Jeg har en ven, en rigtig sailor

Min Amanda fra Kerteminde

Hos mor derhjemme i Kerteminde

Fra Esbjerg til Fanø.

I 2. afdeling startede Ib med at tage ud på en lang rejse. Han tog nordpå, og sang Four Jack’s sangen ”Op til Alaska”.

Marina sang en sang om sport, den hedder ”Golf” og er vist fra Cirkusrevyen.

Dernæst skulle vi syd på – helt til Ipanema. Elsebeth har selv skrevet en dansk teksk til ”Pigen fra Ipanema”.

Gulla havde fundet frem til en Katy Bødtgersang, og sang om ”Sømandsenken”.

Kirsten er meget glad for Ellen Heiberg, og havde valgt en af hendes viser, som hedder ”I morgen”.

Så skulle vi høre en sang om en mand, som hedder ”Christian Larsen”. Den blev fremført af Ole – og mon ikke han selv har skrevet den?

Hjerteskærende fik vi visen om ”Mor” fra filmen Poeten og Lillemor fra 1959, fremført af Jørgen.

Atter skulle vi – ifølge Carsten – til udlandet. I hvert fald nordenfjords til Nordjylland, hvor fra han har fundet sangen ”Scooternøglen”, som er skrevet af Niels Hausgaard.

Endnu en udenlandsk sanger har inspireret Marina. Denne gang var det Bob Dylan, og hun sang den danske udgave som hedder ”Fordi jeg elsker dig.”

Så gik turen ud til en ø – en rigtig Skatteø – og Elsebeth sang fra samme film, Sebastians ”Fuld af nattens stjerner”.

Ude på søen eller havet var Gulla også kommet, eller måske nærmere lokket. I hvert fald var hun blev lovet en langtur af ”Styrmand Mohr”, men det blev nok desværre kun til en tur mellem Grenå og Hundested. Samme tur og vise har Ingerlise Gaarde også prøvet før.

2. afdeling blev som i første afdeling startet og sluttet af den samme. Denne gang var det Ib, som fik lov at lukke koncerten.

Det blev med en tur lang ud øst på, hvor han sang Four Jack’s sangen om ”Mandaley”.

Publikum skulle skam heller ikke snydes for at synge en sidste fællessang, og det blev til ”Nyboders Pris”, før vi naturligvis sluttede med ”Sidste vise”.

Vi vil hermed sige tak for opbakningen i forårssæsonen.

MEN – I kan skam allerede opleve os igen til Horsens Holder Festivalen, hvor vi skal spille Fredag d. 17.06.2022 kl. 12.00 til ca. 13.00 på Torvet nr. 12.

Vores egen næste koncert bliver

Søndag d. 11. september 2022 kl. 15.00 med temaet ”Frit Valg” og gæster udefra.

GOD SOMMER.

Efter en kort pause med benstræk og opfyldning af glas og kopper, var det igen tid til en fællessang.

Det blev endnu et sømandspotpourri, bestående af:

En sømand har sin enegang

Jeg har en ven, en rigtig sailor

Min Amanda fra Kerteminde

Hos mor derhjemme i Kerteminde

Fra Esbjerg til Fanø.

I 2. afdeling startede Ib med at tage ud på en lang rejse. Han tog nordpå, og sang Four Jack’s sangen ”Op til Alaska”.

Marina sang en sang om sport, den hedder ”Golf” og er vist fra Cirkusrevyen.

Dernæst skulle vi syd på – helt til Ipanema. Elsebeth har selv skrevet en dansk teksk til ”Pigen fra Ipanema”.

Gulla havde fundet frem til en Katy Bødtgersang, og sang om ”Sømandsenken”.

Kirsten er meget glad for Ellen Heiberg, og havde valgt en af hendes viser, som hedder ”I morgen”.

Så skulle vi høre en sang om en mand, som hedder ”Christian Larsen”. Den blev fremført af Ole – og mon ikke han selv har skrevet den?

Hjerteskærende fik vi visen om ”Mor” fra filmen Poeten og Lillemor fra 1959, fremført af Jørgen.

Atter skulle vi – ifølge Carsten – til udlandet. I hvert fald nordenfjords til Nordjylland, hvor fra han har fundet sangen ”Scooternøglen”, som er skrevet af Niels Hausgaard.

Endnu en udenlandsk sanger har inspireret Marina. Denne gang var det Bob Dylan, og hun sang den danske udgave som hedder ”Fordi jeg elsker dig.”

Så gik turen ud til en ø – en rigtig Skatteø – og Elsebeth sang fra samme film, Sebastians ”Fuld af nattens stjerner”.

Ude på søen eller havet var Gulla også kommet, eller måske nærmere lokket. I hvert fald var hun blev lovet en langtur af ”Styrmand Mohr”, men det blev nok desværre kun til en tur mellem Grenå og Hundested. Samme tur og vise har Ingerlise Gaarde også prøvet før.

2. afdeling blev som i første afdeling startet og sluttet af den samme. Denne gang var det Ib, som fik lov at lukke koncerten.

Det blev med en tur lang ud øst på, hvor han sang Four Jack’s sangen om ”Mandaley”.

Publikum skulle skam heller ikke snydes for at synge en sidste fællessang, og det blev til ”Nyboders Pris”, før vi naturligvis sluttede med ”Sidste vise”.

Vi vil hermed sige tak for opbakningen i forårssæsonen.

MEN – I kan skam allerede opleve os igen til Horsens Holder Festivalen, hvor vi skal spille Fredag d. 17.06.2022 kl. 12.00 til ca. 13.00 på Torvet nr. 12.

Vores egen næste koncert bliver

Søndag d. 11. september 2022 kl. 15.00 med temaet ”Frit Valg” og gæster ud fra.

 GOD SOMMER.

Forår, lykke og kærlighed 20.03.2022

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, fuglende fløjtede, krokusserne står i fuldt flor i "Lunden" - og derfor var denne søndags tema: Forår, Lykke og Kærlighed .

Eftermiddagen startede med en fællessang, som faldt helt naturligt: "Hilsen til forårssolen" af Benny Andersen og Poul Dissing.

Første nummer var en forrygende sjov og festlig udgave af Peter A.G. fra GNAGS's "Under bøgen" . hvor Gulla og Jørgen fik sig en lille én på bænken.

Så tog vi tilbage i tiden til 1953 og filmen "Far til 4", hvor Birgitte Price og Jørgen Reenberg sang "Den første forårsdag". Hos os blev den fremført af Gulla.

10 år før, i 1943, skrev Kaj Munk, den sang, som de fleste kender "Den blå Anemone", som blev fremført af Elsebeth med ledsagelse af Ole på guitar.

Herefter hoppede vi frem til nutiden igen, til 1984, hvor Sebastian satte musik til Astrid Lindgrens  "Ronja Røverdatter" og herfra sang Marina sangen "Anemonesang".

Det skulle ikke kun handle om forår, så Jørgen havde valgt en kærlighedssang. Det blev til Annet Linnet's "Du har været ved min side".

Med hele orkestret sang Ole en Bob Dylan sang, som han selv havde oversat, og som på dansk er kommet til at hedde "Jeg vil være din kæreste i nat".

Fra det nordjyske kommer jo Jens Memphis, og har skrevet en vise som Ib sang for os, og den hedder ganske enkelt "Forår".

Kirsten er faldet for nogle flotte tekster af Ellen Heiberg, og havde som den første valgt "Bliver der ingenting tilbage".

Skuespilleren og revykunstneren Max Hansen med den lidt sjov accent er nok mest kendt for visen "Åh Louise" og vores egen Jørgen sang den næsten med samme accent som Max Hansen.

Sangerinden Anne Grethe, som engang var med i gruppen Van Dango, fik stor succes med sangen "Vintertur på strøget", og den fortolkede Marina ganske flot.

Ole fortalte, at han ikke er så meget til det der med kærlighed og lykke, og ikke rigtig syntes, han kunne finde en tekst og melodi som passede til ham. Men hvad gør Ole så, jo han skriver da bare en sang selv. Denne er komme til at hedde "Forbandede forår".

Fællessangen til at slutte 1. afdeling var Anne Linnet's "Forårsdag".

Efter en kortere pause, startede vi op med fællessangen "Den gamle skærslippers forårssang".

Ib havde fået en form for allergi, i hvert fald sang han Peter Vesth's sang om "Alt for meget forår i år".

Halfdan Rasmussen har skrevet teksten og der findes flere forskellige melodier til "Noget om kraft", men Kirsten valgte at synge melodien af Mogens Jermin Nissen.

Gulla havde været en tur omkring Irland og fundet en sang der på irsk hedder "When irish eyes are smiling", men på dansk er den kommet til at hedde "Bills øjne". Den handler om Bill som gik i krig, og desværre ikke vendte hjem, en lidt alvorlig kærlighedssang.

Kim Larsen har også skrevet mange flotte sange og viser, og Elsebeth havde valgt "Moder jord".

Endnu en Ellen Heiberg vise havde fundet vej til Kirsten, og denne gang var det "I mellem sorg og glæde".

Ib's forårsallergi, havde åbenbart udviklet sig, for han var da blevet noget gnaven. Han sang John Nørgaards "Jeg er så glad, jeg er i dårligt humør".

Herefter tog vi over på den anden side af Øresund, til Sverige, hvorfra Marina, på svensk, sang et hit af Monica Zetterlund - "Sagte vi går gennem stan".

Bent Fabricius Bjerre skrev en sang til sin kone Anne, da hun fyldte 50 år. En rigtig kærlighedssang. Den hedder "En enkelt melodi", og den blev sunget flot af Jørgen.

Siger man Elsebeth, ja så siger man også Edith Piaf. Denne gang havde Elsebeth kastet sig over en helt ny Piafsang, og fremførte en flot udgave af "Karussellen".

Fra Dragørrevyen i 1975, havde Gulla fundet en munter sang om en fyr, som vist ikke var helt fin i kanterne, som havde andre damer end hende den lille naive tjenstepige. Denne slemme fyr hed "Heinrich". 

Den sidste fællessang blev til "Jeg ved hvor der findes en have så skøn". 

Efter formanden, som havde fået sit gode humør igen og overstået allergien, havde takket for det vældige flotte fremmøde med fuldt hus og et dejligt publikum og naturligvis for den flotte koncert, de aktive havde givet os, sang vi vores "Sidste Vise".

Næste arrangement bliver den 22.05.2022 kl. 15.00, hvor der kommer fart over feltet med temaet: Kursen Sat - så spænd søstøvlerne og sydvesten på.

Frit valg 13.02.2022

Hele "banden" med "4 tog til Nashville".

Efter en lang pause med både jul, nytår og virus var det tid til at holde vores første arrangment.

De aktive havde fået helt frie hænder, til at finde på sange til os, og så bilver det nemt en meget blandet buket. Det skete naturligvis også denne gang.

Jørgen startede eftermiddagen med Kim Larsen sangen "De smukke unge mennesker", og han var vist sikker på, at det måtte være de aktive han der sang om. 

Marina havde fundet frem til en ung mand, som er født i 1990 og altså blot er 32 år gammel. Det er Carl Emil Petersen, som med sit band "Ulige numre" blev danmarksberømt med sangen "Frit land".

Gulla havde været i gemmerne og fundet noget, som var en del ældre, nemlig en vise fra en Apollorevy "Jeg er ligeglad". 

Ole sang på klingende vendelbomål om "Pastoren" som er skrevet og sunget af Niels Hausgaard.

Som vi alle ved, er Elsebeth både glad for og god til at fortolke Edith Piaf sange, og heller ikke denne eftermiddag skulle vi snydes. Vi fik visen fra 1937 "Min Legionær".

Ib var i det romantiske hjørne, og havde fundet en ikke helt så kendt Peter Vesth sang frem, og sang om "Kærlighed ved sidste blik".

Atter engang tog vi til Nordjylland sammen med Jørgen, som også havde fundet en Niels Hausgaard sang "Hilsen fra os" (det er den om hvor atomkraftværket skal ligge).

Da det igen var Gulla's tur fik vi endnu en revyvise - denne gang "Ka' I se je' ku".

Poul Dissing og Benny Andersen har jo leveret et utal af sange og viser, og Ole havde denne gang valgt "Hymne til skørheden" 

Elsebeth fik lov at slutte 1. afdeling med en Liva Weel sang fra filmen Odss 777 - "Glemmer du, så husker jeg". 

Fællessangen blev "Årstiderne" som sandelig også er skrevet af Benny Andersen.

Efter pausen startede vi med sangen "Giv os lyset " som er skrevet af Rasmus Skov Borring og Per Krøis Kjærsgaard skrev sangen til DGI’s landsstævne i 2009.

Kirsten startede med en sang fra filmen "Den fuldendte gentleman" fra 1937. Sangen er skrevet af Karen Jønsson og hedder "Hvorfor er lykken så lunefuld".

Hun fik lov at fortsætte med et digt af Tove Ditlevsen og sat i musik af Anne Linnet - "De evige tre".

Fra Cirkusrevyen 1976 kom den næste sang, som er skrevet af Preben Kaas og sunget af Lily Broberg - men denne eftermiddag sunget af vores egen revy-dronning Gulla. Det var sangen - "Der er noget farligt indeni".

Marina sang "Ventesangen", som vores egen Ole Christensen har skrevet.

Herefter var det selvsamme Ole, som sang "Godnat" (som jeg mener også er hans egen produktion).

Hvem kender ikke sangen om "Gertrude fra Solitudevej"? .. ak ja.. men se Jørgen har søgt og ledt, og har sandeligt fundet ud af, hvorfor Kaj aldrig kom den mandag i regnvejret. Og lige præcis det fortalte han om i sangen "Kaj fra Solitudevej".

Kirstens sidste sang denne eftermiddag hed "Damen med kjolerne" (og vi husker desværre ikke lige hvor den kommer fra eller hvem der har skrevet den).

Så blev det igen Marina, som sang "Udenom" - (muligvis også en Ole Christensen komposition, men igen er vi lidt usikre).

Elsebeth var draget ud på landet og sang en sang skrevet af Anne Dorte Michelsen og kendt med "Venter på far"-gruppen - det var naturligvis sangen om "Øko landmand".

Ib fik lov at slutte med den sidste solo-sang, og han havde valgt De Gyldne Løver's "Med søstøvlerne på".

Eftermiddagen sluttede med et brag da alle de aktive var på scenen og sang en sang om at blive berømte og drømme om at komme ud i den vide verden. Det er de helt sikre på de vil blive, når de tager med De Gyldne Løver og sangen " 4 tog til Nashville" - der var i hvert fald godt gang i alle instrumenterne og vi havde alle en fest.

For at publikum også kunne få lov at slutte godt af, sang vi fællessangen "Barndommens Land" af  Benny Andersen.

Nyeste kommentarer

14.07 | 07:24

Det var da dejligt. Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at...

14.07 | 04:53

Jeg er smadderglad for at have fundet jer - tilfældigt her via Google

07.03 | 18:29

Hej igen. Det er bare helt i orden. Mange tak for svaret. Venlig hilsen Jane

07.03 | 16:54

Hej Jane Vestrup. Ja man kan sagtens komme med som publikum uden at...